Welcome to the Atrix Forum - Motorola Atrix Forum.

Register ButtonIf this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

WIFI Connection

This is a discussion on WIFI Connection within the Motorola Atrix Help forums, part of the Motorola Atrix Support Forum category; I have been having trouble syncing/updating all my email accounts at my work when wifi is turned on. When I sign on to wifi at ...

Results 1 to 4 of 4
Like Tree1Likes
  • 1 Post By UltraDroid

Thread: WIFI Connection

  1. #1
    Junior Member
    Member #
    7836
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    WIFI Connection

    I have been having trouble syncing/updating all my email accounts at my work when wifi is turned on. When I sign on to wifi at most locations the wifi icon is blue but at my work the icon bars are grey. And I am not able to connect to refresh my email accounts. When I turn wifi off everything functions correctly and my accounts update. Is there a setting that isn't turned on? Or is i just a weak signal?


    Thanks, Karl

  2. #2
    Rescue Squad
    Member #
    2926
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pennsylvania, US
    Posts
    5,918
    Liked
    646 times
    From what you said, I gather that there is an issue with the wifi at your work. I seems to me that your phone is not connecting to your work wifi. It is probably seen the wifi as available but is not connecting to it. I will verify that the password to that wifi is correct. The phone should connect with no problems and the bars should be blue. Another thing you could check is the sleep policy on your connection. Maybe your wifi is set to sleep while the screen is off if you control your connections with an wifi management app. This will cause the wifi to take extra time to connect, or is simply the security settings they use at your work.

    Here is a list of wireless routers that work/don't work with the Atrix;


    Atrix Working/Not Working Wireless Routers Connections

    Welcome to the forum.
    Last edited by RobKort; 10-11-2011 at 10:29 AM.
    Welcome to Android
    Atrix 4G Running CM9
    GNex Running JellyBelly JB 4.2 Custom
    Iconia A500 Running CM10
    Galaxy S3 Stock

    Please feel free to PM me if you need any help, I'll get back to you as soon as I can..

  3. #3
    Super Moderator
    Member #
    1002
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cleveland, Ohio - The North Coast!
    Posts
    18,231
    Liked
    2018 times
    Hi there Karl and welcome to Android Forums. We're certainly glad you chose to join our group and RobKort is one of the best around at resolving technical problems, so you're in good hands. I hope you enjoy being a part of this exciting, fun forum and look forward to seeing more of you in coming days. Welcome aboard!

    -Mike
    RobKort likes this.
    GSM Galaxy Note 3 (Black) - Straight Stock
    GSM Galaxy Note 2 (Titanium) - Rooted running Jedi X20 Rom
    GSM Galaxy Nexus (Black) - Straight Stock

    GSM Samsung Galaxy S3 (Red) - Rooted running Deadly Venom v8.0.1 Rom






  4. #4
    Junior Member
    Member #
    8290
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Same WIFI disconnect problem on my Atrix 2

    I'm having the same problem using Airport Extreme.


 

Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Only EDGE no 3G connection
    By Dr.Musician in forum Motorola Atrix Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-22-2011, 12:39 PM
  2. No data connection using O2 (UK)
    By SirMerkel in forum Motorola Atrix Help
    Replies: 18
    Last Post: 07-26-2011, 04:36 PM
  3. lost connection
    By luvx77x8o4 in forum Motorola Atrix General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2011, 08:54 PM
  4. no connection without wifi
    By taird in forum Motorola Atrix Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2011, 06:33 PM
  5. Won't connect to regular home wifi, only guest-wifi
    By MadDog in forum Motorola Atrix Help
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2011, 10:44 PM

Search tags for this page

atrix 2 wifi symbol

,
atrix grey wifi no data
,
atrix signal lost grey
,
atrix wifi grey no data
,
atrix wifi icon is grey
,
atrix won't connect wifi is not blue
,

atrix wont connect to wifi

,
atrix2wifibarsgray
,
chromebook 6101 login problem
,
grey wireless signal on motorola atrix
,

motorola atrix losing data connection when on wifi

,

motorola atrix wifi connection issues

,
should wfi bars be blue on s3
,
why is wifi indicater blue on atrix 2
,

why wont my motorola atrix connect to wifi

Click on a term to search for related topics.